Főoldal arrow Üzletágak arrow Projektmenedzsment
Projektmenedzsment PDF Nyomtatás E-mail

Projektmenedzsment üzletágunk kiterjed mind a megbízói, mind szállító oldali projektvezetésre. Munkatársaink több éves projektvezetési tapasztalattal rendelkeznek, melyet számos nagy projekt sikeres megvalósítása bizonyít.

Munkáink végrehajtása során partnereinket tehermentesítjük a napi menedzsment feladatok végrehajtásától annak érdekében, hogy saját szakterületükre fókuszáljanak. Tesszük mindezt úgy, hogy a projektért felelős felső vezető(k) a projekt előrehaladásával folyamatosan tisztában legyenek, ráfordítást azonban csak döntési helyzetekben igénylünk tőlük.

Projektjeinket az EU-ban széles körben alkalmazott PRINCE2 módszertan alapján végezzük.

Kryonet Magyarország Kft. projektvezetési gyakorlatának hangsúlyai:

 • A megvalósítandó cél üzleti hátterének tisztázása
  Részletesen felmérjük a kitűzött projekt cél mögötti üzleti hajtóerő körvonalait. Ahhoz, hogy a felsővezetés számára hasznos döntési javaslatokat lehessen készíteni, tisztán kell látni a projekt üzleti előnyeit (még ha ezek nem is közvetlen anyagi jellegűek), a projektcél kapcsolódását a cég stratégiájához. Értenünk kell, hogy a projekt miért jó a szervezet számára! E lépés elmulasztása nehezíti a projekt proaktív irányítását, a végrehajtás elhúzódásához, a költségek jelentős növekedéséhez vezethet.
 • Projekt szervezet és működési rend kialakítása a cég sajátosságainak, kultúrájának figyelembe vételével.
  A projektcsapat a feladatok végrehajtása érdekében egy előre meghatározott időtartamra kerül összeállításra. Ahhoz, hogy ezen idő alatt valódi "csapatként" működjenek együtt a projektben résztvevők, átlátható projektszervezetet és működési szabályokat kell definiálni. Eddigi gyakorlatunk alapján olyan szervezeti és a hozzá kapcsolódó személyzeti struktúrát állítunk fel, amely az adott szervezetben hatékony feladatmegoldáshoz vezet.
 • Tervezés, előkészítés
  Álláspontunk szerint célszerű az "ördöggel" (aki ugye a részletekben rejlik) a kivitelezés megkezdése előtt szembesülni. Tapasztalatunk azt mutatja, hogy még mindig nagyságrenddel kisebb veszteség egy feleslegesen elvégzett tervezés, mint egy átgondolatlan megvalósítás megkezdése, ahonnét sokszor már csak előre, a veszteségek növelésével találni menekülési utat. Ha valóban megértettük a projekt mögött lévő üzleti hajtóerőt, nagyobb megtérüléssel járó terv alternatívák kidolgozásában is segítséget tudunk nyújtani.
 • Változások kezelése, kockázatok menedzselése a végrehajtás során.
  A projekt végrehajtása az elkészített terveken alapszik, melyekben számos feltételezés és becslés szerepel. Emiatt kijelenthető, hogy a megvalósítás el fog térni a tervektől, és ez nem feltétlenül a körültekintést nélkülöző tervezésnek köszönhető. További eltérést fog okozni, hogy az idő múlásával a körülmények is változnak, s számos esetben megnehezítik a cél elérését. Mindezek kezelésére, a változások hatásának elemzésére nagy hangsúlyt fektetünk. Célunk, hogy a döntéshozók a változás bekövetkezése után mielőbb lássák annak hatását a projektre, illetve az üzleti cél elérésére. A menedzsmentet olyan információkkal és kidolgozott alternatívákkal látjuk el amely segíti a döntéshozatalt.