Főoldal arrow Üzletágak arrow Szoftverfejlesztés, üzemeltetés
Szoftverfejlesztés, üzemeltetés PDF Nyomtatás E-mail

Ha olyan szoftverfejlesztő csapatot keres, aki egyaránt ért a felhasználók és az elektronikus rendszerek közötti tranzakciók nyelvén, akkor jó helyen jár.

Sokéves tapasztalatunk, hogy a rendszerek üzemeltetése kulcskérdés a felhasználói elégedettség, és az ezzel szoros kapcsolatban lévő hatékonyság szempontjából

Szoftverfejlesztés

Specialitásunk, hogy olyan megoldásokat készítünk, melyeken keresztül elektronikus rendszerek cserélnek egymással adatokat. Ha a rendszerek két különböző szervezetben vannak, hívják őket B2B (azaz Business-To-Business – üzleti vállalkozások közötti), illetve B2A (Business-To-Administration – elektronikus kormányzati) rendszereknek is. Az adatok rendszerint üzenetek (sokszor XML-üzenetek) formájában cserélődnek.

Több munkánkban van komoly szerepe a tranzakciók biztonságának: sok elektronikus tranzakció a két rendszertulajdonos fél közötti „szerződés erejű”, és ennek megfelelően is kezelendő. Magyarországon már évek óta – az elektronikus aláírásról szóló törvény (2001. évi XXXV. törvény) alapján hivatalosan is lehetőség van ilyen tranzakciókra, és egyre több szervezet ismeri fel ennek hasznát.

Szakértelmünk kiterjed az adatcsere tartalmának és módjának tervezésétől, a szükséges elemek elkészítésén keresztül egészen az elkészült rendszerek üzemeltetésig.

Mivel rendszereket összekötő (integrációs) megoldásokat készítünk, sokféle technológiával kerültünk kapcsolatba. Legerősebbek Microsoft-alapú technológiákban vagyunk (.NET, MS SQL). Igazi unikumok vagyunk abban, hogy több .NET rendszerünk fut LINUX alatt (mono keretrendszerben is) – rajtunk kívül hazánkban nagyon kevesen tudnak két ilyen távoli világot összekötni. Emellett munkatársainknak tapasztalata van MySQL adatbáziskezelőtől Java-n keresztül akár AS/400 programozásig számos területen.


Üzemeltetés 

Ha a rendszerek szinte fennakadás-mentesen működnek az már önmagában teljesítményfokozó hatású. Ha a felhasználók ehhez még megkapják a munkájuk elvégzéséhez szükséges támogatást is, akkor sokkal szívesebben használják a rendszereket, ami további hatékonyság növekedéssel jár.

Éppen ezért is törekszünk rá, hogy rendszereink a legjobb kezekbe kerüljenek - és ez sokszor a mi saját kezünk :-): több általunk fejlesztett rendszert üzemeltetünk a végfelhasználók elégedettségére. Emellett számos jelentős méretű, nem általunk fejlesztett rendszer üzemeltetésében is részt veszünk.

Ezek közül kiemelkenek az alábbi rendszerek:

  • Egységes Útvonal Engedély Kezelő Rendszer 
  • POS központ
  • Regionális kiterjedésú kiskereskedelmi rendszer

Üzemeltetünk ezen kívül olyan rendszereket is, amiket a felhasználók szolgáltatásként vesznek igénybe (ún. Software-As-A-Service, SAAS). Ezek között található nagyszámú felhasználó által használt szoftver ugyanúgy, mint speciális területeket célzó megoldás.  Példaként kiemelhető a projektekben és fejlesztések során hatékonyan használható ügykezelő (issue menedzsment) rendszer.

Az üzemeltetési feladatink megvalósításához mi magunk is használunk és ügyfeleinknél is telepíteni tudunk rendszer-monitoring megoldásokat. Ezeket az olcsó, gyorsan bevezethető, kis méretű (de egyáltalán nem feltétlenül csekély funkcionalitású) rendszerektől, a világ egyik legjelentősebb rendszeréig, a Tivoliig, igen széles spektrumból tudjuk megfelelő szakértői háttérrel ajánlani.

 

Ha arra vágyik, hogy az Ön környezetében működő rendszer felhasználói szívesebben használják a rendszert, és, hogy ez Önnek vagy munkatársainak ráadásul kevesebb energiájába kerüljön, keressen meg bennünket.